Ny VD

En Lindvallare som ny VD på Lindvalls Chark AB

Sara Lindvall, 4:e generationens Lindvallare övertar som VD från 12 oktober 2018. Sedan barnsben har Sara vardag som helg följt med sin pappa till «fabriken» för att tömma rökar eller byta is eller ta ut kött. Hon har alltid haft med sig från sin pappa att det är roligt att jobba. Nu är de hon som ska styra fabriken.

- Jag är så stolt över det som min familj har startat upp och som förvaltats fantastiskt under över tio år med externa ägare och VD:ar. Och med våra nya ägare, Scandza, i ryggen så ser framtiden inget annat än ljus ut, säger Sara

Sara har jobbat i företaget i 20 år, dom sista 10 åren som ekonomichef. Det är ingen tvekan vad som er hennes drivkraft.

- Jag älskar Lindvalls och alla våra fantastiska medarbetare och min vision är att vi tillsammans kan göra Lindvalls till den mest attraktiva arbetsplatsen i kommunen.

Jan Lindfors som varit VD under 1,5 år kommer att vara kvar inom Scandza och jobba nära Lindvalls och övriga företag inom koncernen med kommersiella frågor.

- Jag har haft förmånen att ha ett tätt samarbete med Jan Lindfors. Han har lärt mig väldigt mycket om vad som är viktigt som ledare men också mycket om mig själv. Jag vet att det är hårt arbete men också ett väldigt roligt jobb.

Lindvalls Chark AB har idag 130 anställda och 2018 landar omsättningen på cirka 300 mkr. Företaget är specialiserat på korv och fokuserar sin försäljning till servicehandeln, förbutiker och handeln på den lokala marknaden.

Lindvalls säljer ca 2 000 000 korvar i veckan. Detta innebär att svensken i snitt äter ca 10 st Lindvalls korvar per person och år.