1925-1970

Det var i södra Småland på gränsen till Skåne i byn Strömsnäsbruk som Lindvalls grundades 1925.

Joel växte upp i Strömsnäsbruk och föddes 1900 av föräldrarna Lovisa och Anton Lindvall. Ellen föddes 1904 i Värnamo. De träffades genom missionskyrkan som de båda var medlemmar i.

1925 föddes Palle Lindvall.

På 30-talet startade Lindvalls två filialer; en i Emmaljunga och en i Markaryd.

1939 köpte Joel och Ellen huset Skogshyddan och 1955 byggs korvfabriken bredvid. Samtidigt startas ytterligare en filial i Strömsnäsbruk.  Om kunderna handlade uppåt en hundra kronor så körde de hem varorna. Palle Lindvall berättar om när en av ingenjörsfruarna ringde: "Min man ingenjören  kommer hem nu och jag har glömt att köpa dill. Skulle springpojken vilja köra upp med det? Ja, sa jag, det skulle han gärna gjort men han har precis kört med en knippe persilja till Traryd."

 

1965 bildades Lindvalls Charkuteri AB. Fabriken producerade 2-4 ton/ vecka. I sortimentet fanns blandannat Blodkorv, Isterband, Kalvsylta, Korvkaka och Leverkorv. Korvtillverkning bestod fortfarande vid den här tiden mycket av ett manuellt och fysiskt arbete.

Den 9 februari 1967 öppnades Lindvalls i centrum. I samband med det såldes en av filialerna.

1970 tog sonen Palle och hans fru Ingegärd Lindvalls över och Joel och Ellen tog sin första riktiga semester. Tre veckor på Kanarieöarna.