Äkta wienerkorv

Hos Lindvalls Chark hittar du god äkta wienerkorv

Lindvalls Riktig Korv Wienerkorv är en Äkta wienerkorv. Det är en korv som lämpar sig för alla tillfällen och alla gäster. Från första tuggan upplever du precis det tuggmotstånd du önskar och smaken är av hög kaliber. Korven är utan tillsatser eller socker och vi använder enbart kött ifrån Sverige. Allt görs i vår fabrik i Strömsnäsbruk, i Småland, precis som vi har gjort sedan 1925.

Lindvalls chark är ett familjeföretag. Vi har hållit oss till traditioner och vuxit i takt med åren. Vi producerar ungefär 10 000 korvar varje år. Vi har också vunnit priser för våra korvar. Sedan 2001 hålls Chark-SM vartannat år. De senaste fem tävlingarna har vi vunnit förstapris för vår korvtillverkning. Anledningen till att vi alltid gör de bästa korvarna är att vi arbetar med stolthet för vårt arbete och att vi har satsat på kvalitet. Hygien är vår högsta prioritet och vi arbetar endast med kött ifrån Sverige. Korvarna består av fläsk, nötkött, vatten och fett. Du hittar inga artificiella tillsatser. För att göra våra produkter tillgängliga för alla tillsätter vi inte laktos, gluten, soja eller ägg.

En del av korvtillverkningen består av rökning. För att göra detta använder vi oss av en miljövänlig och hälsosam metod. När vi röker korven använder vi oss av rökvätska. Detta innebär att vi först hämtar rökspånet ifrån skogsbruket. Spånet bränns sedan. I denna process avdunstar röken och blandas med vatten. Därefter tar vi bort den ohälsosamma tjäran ifrån rökvätskan. På detta sätt har vi en vattenbaserad rök, fri från farliga ämnen. När vi sedan har ett färdigt rökkondensat sprutar vi in det med tryckluft på korvarna i rökugnen. Korvarna blir rökta utan några farliga ämnen.

På vår webbplats kan du finna vårt sortiment med kvalitetskorvar.

 

Kontakta oss om ni har någon fråga

Besök vår Facebooksida

 

Lindvalls Riktig Korv hittar du i kyldisken hos följande återförsäljare:

ICa handla     Coop handla     City gross handla     Mathem handla

 

Du hittar även en lista på specifika butiker här

 

 fransverige

Alla korvar i sortimentet Riktig Korv är gjorda på svenskt kött och märkta med Kött från Sverige.