Bästa prinskorven

Lindvalls chark har vunnit Chark-SM för bästa prinskorven

Lindvalls Chark har bevisligen den bästa prinskorven. När det senaste och tionde svenska mästerskapet i charkuteri hölls i Göteborg i november 2018 stod vi som vinnare. Vi segrade i två klasser. Dels vann vi med vår högrevskorv, dels vann vi med vår viltkorv, som innehåller prästost. Detta var den femte året i rad vi tog hem förstapriser för grillkorv på Chark-SM. Juryns motivering löd: ”En god grillkorv som når nya höjder tack vare balanserad smak, noggrann kryddning och en spännande textur med inslag av högrev.”

Förutom den ärofyllda mästarvärdigheten honorerades vi med 26 stycken kvalitetsstämplar i guld.

I Chark-SM hade sin första tävling 2001. Sedan dess anordnas tävlingen vartannat år. 700 kötthandlare ifrån 55 firmor deltar i mästerskapet. Korvarna testas blint av drygt 40 st bedömare. Bedömningskriterierna är strikt hållna med fokus på kvalitet. I var och en av de tävlande klasserna väljes en Svensk Mästare. De svenska mästerskapen i charkuteri är den enskilt viktigaste tävlingen i kvalitet för matvaror som tillverkas i Sverige. Ändamålet förbättra standarden och att göra det enklare för de som köper produkterna att välja prima livsmedel i affären.

Vår hemlighet är teamwork, engagemang och en fantastisk härlig kollegial stämning. Det viktigaste elementet för vår framgång är dock våra kunder. I 94 år har vi lyssnat på våra kunders önskemål och anpassat oss till deras preferenser. 

Lindvalls Chark grundade i Strömsnäsbruk, i södra Småland, 1925. På 30-talet grundade Lindvalls två nya fabriker, i Emmaljunga och i Markaryd. Aktiebolaget Lindvalls Charkuteri skapades 1965. På den här tiden framställde vi upp till fyra ton köttprodukter i veckan. Arbetet var fysiskt tungt och gjordes för hand. Vi sålde bland annat isterband, korvkaka, kalvsylta, leverkorv och blodkorv. Vi är fortfarande ett familjeföretag. Idag tillverkar vi 6,5 ton korvar i veckan.

Kontakta oss om ni har någon fråga

Besök vår Facebooksida

 

Lindvalls Riktig Korv hittar du i kyldisken hos följande återförsäljare:

ICa handla     Coop handla     City gross handla     Mathem handla

 

Du hittar även en lista på specifika butiker här

 

 fransverige

Alla korvar i sortimentet Riktig Korv är gjorda på svenskt kött och märkta med Kött från Sverige.