Chorizo bäst i test

Lindvalls Chark har chorizo bäst i test

Letar du efter chorizo bäst i test? Sedan 2001, vartannat år, har 55 charkuterier tävlat i Chark-SM om vem som gör den bästa grillkorven. Chark-SM är en mötesplats för Sveriges charkuterier, en organisation för kvalitetskontroll och en tävling i korvtillverkning. Vi på Lindvalls Chark är stolta över att ha vunnit Chark-SM fem år på raken.

Att grilla korv är en trend och et finns ett väldigt stort utbud av korvar. Det finns milda korvar, kryddstarka korvar, smala, tjocka och alla möjliga varianter.

När det är dags för grilla och du vill ha den godaste och lyxigaste korven på grillen ska tänka på att kvalitet lönar sig under alla säsonger. Det finns ingen anledning att avstå från att äta gott.

Det finns välsmakande grillkorvar av en mängd olika sorter. Till exempel finns det har kabanoss, kryddig chorizo, viltkorvar och örtkryddade korvar. En korv ska vara slät, fast men ändå mjuk. Den ska ha en bra jämnvikt mellan kryddning, sötma, sälta och köttsmak. Den ska också vara rund till formen, ha en fin, jämn färg och hålla ihop vid stekning. En god stekt korv ska ha bra jämvikt mellan fetthalt och kött. Korven ska ha en välsmakande smak av kött och inte allt för torr. Korven ska ha en hög fasthetsgrad men ändå vara mjuk.

När du tillagar korven är det viktigt att tänka på att inte lämna korven för länge på elden. Du vill inte att den ska bli för varm eller för hårt stekt. Då får du en torr och bränd korv och du går miste om delikatessen. För att korven inte ska öka i värme för hastigt är det bra att låta den bli rumstempererad innan du tillagar den. På så sätt fördelas värmen jämnare genom korven. Om korven grillas för länge kan den också spricka. Därför är det en god idé att först göra flera hål i skinnet.

Vi har de bästa korvarna. Kolla in vårt sortiment.

 

Kontakta oss om ni har någon fråga

Besök vår Facebooksida

 

Lindvalls Riktig Korv hittar du i kyldisken hos följande återförsäljare:

ICa handla     Coop handla     City gross handla     Mathem handla

 

Du hittar även en lista på specifika butiker här

 

 fransverige

Alla korvar i sortimentet Riktig Korv är gjorda på svenskt kött och märkta med Kött från Sverige.