Grilla chorizo

Det är enkelt och gott att grilla chorizo

Nu ska du får lära dig hur du grillar chorizo.

Chorizo är en typ av fläskkorv. Namnet kommer från portugisiskan. Den europeiska chorizon är en rökt korv. Denna kan skivas och ätas utan att den först värms upp. Chorizo kan också vara en av ingredienserna i andra måltider eller ett pålägg på smörgåsar. Chorizon får sin karaktäristiska röda färg från paktrika. Denna korv har en relativt stark smak på grund av kryddningen. Korvskinnet består av rengjord gristarm. Från första början dök Chorizon upp på den Iberiska halvön och den spred sig till Sydamerika och Sydostasien. Numera kan du finna en välsmakande chorizo i alla delar av världen.

Istället för fläskkött finns det platser i världen där nötkött används istället. Så är till exempel fallet i Mexiko.

När du tillreder chorizo på grillen behöver du inte göra hål i skinnet. Då sipprar mycket av det saftiga ut. Var istället noga med att inte värma korven för hårt, så att den inte spricker eller bränns.

För att lyxa till det kan du testa olika tillbehör, såsom ost, hamburgerdressing, gurka, tomat och lök. Servera med potatismos, ris eller en god potatissallad, toppade med gröna äpplen och kapris. Du kan också variera vilken typ av bröd du har till, såvida du önskar äta korven i bröd. Tänk lite utanför boxen och välj ett bröd du verkligen tycker om, istället för det traditionella korvbrödet.

Att träffas några vänner för att grilla korv, med goda tillbehör och god dryck, är mycket trevligt. Det passar sig i parken, skogen, skidbacken eller på hustomten.

Vi på Lindvalls Chark kan våra korvar. Vi tillverkar ungefär 10 000 stycken om dagen. Vi är ett familjeföretag som har hållit till på samma plats i Småland sedan 1925.

På vår webbplats kan du finna vårt sortiment med kvalitetskorvar.

 

Kontakta oss om ni har någon fråga

Besök vår Facebooksida

 

Lindvalls Riktig Korv hittar du i kyldisken hos följande återförsäljare:

ICa handla     Coop handla     City gross handla     Mathem handla

 

Du hittar även en lista på specifika butiker här

 

 fransverige

Alla korvar i sortimentet Riktig Korv är gjorda på svenskt kött och märkta med Kött från Sverige.