Grilla korv ute

Att grilla korv ute är att anknyta till naturen

Ända sedan människan upptäckte elden har vi använt den till att tillaga mat. Därför är det en speciell känsla att grilla korv ute. Att samlas runt elden med familj eller vänner, umgås, samtala och äta gott är ett härligt sätt att sällskapa. Man behöver inte åka långt ut i skogen för att uppleva känslan. Att mötas runt en grill i en park eller i en trädgård och umgås medan korvarna blir klara på gallret kan påminna om känslan ifrån skogen.

Om du vandrar i fjällen, åker skoter, campar i skogen eller spenderar en dag på stranden är korvgrillning ett smidigt, trevligt och gott sätt att laga mat tillsammans. Korvgrillningen är ett intermezzo, ett tillfälle att vila och värma upp kroppen.

Man kan göra så mycket med grillning – experimentera med till exempel öppen eld, kolgrill, gasgrill, eldstad eller gjutjärnspanna över eld. Det finns många variabler att experimentera med för att lyckas med den perfekta grillningen. Förutom korvens ingredienser, sammansättning och konsistens spelar temperaturen på och intensiteten på värmen, syretillförseln och värmens källa viktiga roller hur lyckad korvgrillningen blir.

Om du funderar på grillar kan du välja på kolgrill eller gasgrill. Alla har sin egen favorit, av många olika anledningar, och det kan vara en god idé att hålla dig till den variant du kan. Kol har sina fördelar, men när det gäller att grilla korv finns det en god anledning att välja gas. Medan kol brinner starkt och får jobbet gjort effektivt tillåter det inte alltid full kontroll över grillprocessen. Gas å andra sidan låter dig bestämma exakt hur mycket värme du vill ha vid varje tidpunkt, vilket möjliggör större precision under grillprocessen.

På vår webbplats kan du hitta vårt sortiment och flera goda recept på korvrätter.

 

Kontakta oss om ni har någon fråga

Besök vår Facebooksida

 

Lindvalls Riktig Korv hittar du i kyldisken hos följande återförsäljare:

ICa handla     Coop handla     City gross handla     Mathem handla

 

Du hittar även en lista på specifika butiker här

 

 fransverige

Alla korvar i sortimentet Riktig Korv är gjorda på svenskt kött och märkta med Kött från Sverige.