Koka wienerkorv

Koka wienerkorv

Att koka wienerkorv är enkelt

Att koka wienerkorv är en perfekt middag när barnen behöver något snabbt och gott att äta. Det är också en god och trevlig middag med vänner efter en sen kväll.

Korv med bröd är idealiskt när du vill ha maten färdigt raskt. Självklart kan du bjuda på kokt korv. Det är bara att lyxa till det litet om du så önskar. Du kan ha olika tillbehör till korven, såsom gurkmajonäs, bostongurka, soltorkad tomatsås, gurka, tomatketchup eller senap. Kokt korv är också gott med hemmagjord potatissallad, pommes frites. För att förhöja korvens smak kan du välja ut ett gott bröd att lägga korven i. Kokt korv i tunnbröd är också gott med potatismos.

Det är inte svårt att tillreda korv. Det är bra att tänka på att koktiden varierar beroende på om korven rå eller inte. Också korvens tjocklek spelar roll för koktiden. Råa korvar behöver tillagas genom kokning medan andra korvar enbart behöver puttra en stund i vattnet för att värmas upp.

Börja med att skölja av korven. hälla upp vatten i en kastrull. Koka upp vattnet och lägg i korven i vattnet. Vattnet ska precis täcka korvarna. Ta sedan av kastrullen från plattan och låt korven sjuda i några minuter. En frukostkorv behöver sjuda i fem minuter medan en wienerkorv eller en varmkorv kan lämnas i vattnet mellan tre och fyra minuter. Läs på förpackningen. Koktiden brukar vara angiven. Du kan också lägga i korven i kallt vatten och dra bort kastrullen från plattan när vattnet börjar koka. Om korven spricker har den kokat för länge. Tjockare råa korvar som köttkorv, julkorv, fläskkorv, och värmlandskorv kan behöva sjuda i mellan 30 och 45 minuter.

På vår webbplats kan du finna vårt sortiment med kvalitetskorvar.

Kontakta oss om ni har någon fråga

Besök vår Facebooksida

 

Lindvalls Riktig Korv hittar du i kyldisken hos följande återförsäljare:

ICa handla     Coop handla     City gross handla     Mathem handla

 

Du hittar även en lista på specifika butiker här

 

 fransverige

Alla korvar i sortimentet Riktig Korv är gjorda på svenskt kött och märkta med Kött från Sverige.