Korv med bröd

Korv med bröd är en klassiker

Så tidigt som på medeltiden kunde man få sig en korv med bröd i Frankfurt. Att det kallas hot dog på engelska kommer från att en tysk slaktare gjorde en korv på 1600-talet som han kallade för tax. I slutet av 1800-talet kunde du köpa korv på gatan i New York. Några få år därefter dukades varmkorv fram på Konst- och industriutställningen i Stockholm. Har du hört låten låda på magen av Owe Thörnqvist? Fram till 1972, då det blev olagligt av hygienskäl, såldes varmkorv i just en låda på magen. Dessa maglådor var som små miniaffärer.

Det är inte ovanligt att ta sig en korv när man vill ha något snabbt eller när man geschwint behöver ta itu med barnens hunger. Då är det också gängse att ha på ketchup, senap och rostad lök. Likväl kan man göra så mycket mer för att lyfta denna enkla maträtt till en mer deliciös smakupplevelse.

Nu är det dags för vår, soligare väder och längre dagar. Då är det rätta tillfället att tillaga korv med bröd. Ett sätt att förhöja maträtten är att tänka mer kreativt angående tillbehör. Om man förbereder korvrätten som om det vore en hamburgare, taco eller pizza så kan man ha en massa olika välsmakande tillbehör till. Det kan också en rolig aktivitet för gäster, att plocka sina favorittillbehör till sin korvrätt. Du kan lägga på bacon, gurka, chilimajonäs, srirachasås eller picklad lök. Öppna upp korven och fyll den med ost. Snurra lite bacon runt den. Brödet kan du rosta i brödrosten, i ugnen eller i stekpanna. Bred på chilimajonäs i brödet och lägg på tomat och gurka. Testa med remouladsås.

För att göra en god potatissallad till korven kan du köpa en färdig potatissallad och blanda i kapris och rödlök och kanske lite nötter.

På vår webbplats kan du finna vårt sortiment med kvalitetskorvar.

 

Kontakta oss om ni har någon fråga

Besök vår Facebooksida

 

Lindvalls Riktig Korv hittar du i kyldisken hos följande återförsäljare:

ICa handla     Coop handla     City gross handla     Mathem handla

 

Du hittar även en lista på specifika butiker här

 

 fransverige

Alla korvar i sortimentet Riktig Korv är gjorda på svenskt kött och märkta med Kött från Sverige.