1990-2007

1990 tar tredje generationen, Jan och Stefan Lindvall över familjeföretaget. Fabriken producerar 6,5 ton/vecka och har en omsättning på 8,4 miljoner. Året därpå blir de årets företagare i kommunen. Kort därefter går grundarna till Lindvalls bort, Ellen och Joel.

I november 1992 började arbetet med en tillbyggnad till fabriken. Produktionsytan fördubblades. Flera stora maskininvesteringar gjordes och bland annat införskaffas en varm- och kallrök, snabbhack och förpackningsmaskiner.

Anders Johansson som arbetade i packavdelningen berättar, med ett skratt, hur merförsäljning gick till: Palle ringde kunden som beställde 2, Palle skrev 5 på ordern och Anders packade 8.

 

1993 började Lindvalls att sälja korv till Shell Select. För att klara av den ökande försäljningen så byggs en ny fabrik utmed E4:an som står färdig i februari 1997.

År 1999 har Lindvalls 17 anställda och 4 av dem arbetar i administrationen. Omsättningen är 47 miljoner. Nu har även 7-eleven blivit nästa stora Fast food kund. Året efter är antalet anställda 30 och det tillverkas 38 ton per vecka i fabriken.

Den 23 januari 2003 går Leiv Vidar in och och köper 48% av aktierna i Lindvalls. Detta görs dels genom en riktad nyemmision, dels genom att Leiv Vidar köper aktier från Jan och Stefan Lindvall. Detta är ett långsiktigt samarbetsavtal där målet är att bli en ledande aktör på den svenska Fast food marknaden för korv.